Már pár napja, talán egy hete letöltöttem egy jónak ígérkező pogi-receptet a netről, és ma végül meg is csináltam. Mivel úgy kezdődik, hogy 4 dl tejfölt 1-2 óra hossza alatt csöpögtessek le, majd hajtogatni kell a tésztát kétszer is, meg pihentetni vagy 3xfél órát, hát nehezen vágtam bele. De mivel vacak volt ma az idő, így dél körül nekikezdtem. Rövidre fogva nagyon megérte megcsinálni, mert soha ilyen finom pogit nem ettem még, talán csak Jana anyukájának isteni pogija vetekszik vele.
A tészta omlós és puha ahogy beleharap az ember, nem kemény és roppanós, amilyen pogikat eddig volt szerencsém csinálni. Nem mintha a kemény és roppanós pogit nem szeretném, de ennek a textúrája és az íze is valami isteni, teljesen más, mint az eddigi pogik.
A recept 2-3 dkg sót ír, én csak két dekát mertem beletenni, de egy pici mehetett volna még bele. De az is lehet, hogy a tengeri só nem olyan intenzív ízű, mint a hagyományos asztali só, mindenesetre legközelebb beleteszem mind a 3 deka sót.
A receptet idelinkelem és mindenkit buzdítok arra, hogy készítse el:
http://www.nosalty.hu/hazi_sajtos_pogacsa_9_recept_12377
Az én kész pogijaim:
Élőben nem ilyen fakók. :D Az első másfél tepsi teljes egészében elfogyott, a többi pedig észrevétlenül párolog el a bendőkben.
És egy kép a pogievőkről: