30 fok volt ma.
Ráadásul ma a táncsuli után 3 boltba is elmentünk, közben magyarokkal is összefutottunk (a tűző napon a betonon tudtunk pofázni vagy fél órát ...)
Sétálni csak 6 után mentünk, addig itthon gubbasztottunk. Meg főzőcskéztem kicsit, ha már úgyis volt rá idő. Tárkonyos csirkeragulevest csináltam és különböző tekercseket. Utóbbit most először próbáltam ki, de nekem nagyon ízlettek (van fotó, megy a "recept" is).
Csajok tömik magukat:
És akkor a tekercsek ..... tortilla tekercset használok, krémsajtot, sót, borsot, friss fűszernövényeket (pl. petrezselyemzöldet) de szárított is mehet bele, de ki is hagyható, citromlevet.
A krémsajtba beledolgozom a fűszereket (totál ízlés szerint) megkenem a tekercsek minden egyes porcikáját. A töltelék szintén ízlés szerint alakul, bármi mehet bele, akár édesre is lehet csinálni, csak akkor nyilván nem a fűszeres alapot kell használni. A Pipiébe felvágott és reszelt sajt került, az enyémbe, sonka, "öreg" sajt, csíkokra vágott kígyóuborka, a Szaszáéba vajjal eldolgozott Nutella és csokidarabok.
A megkent tekercsek közepébe egy csíkba beleteszem a tölteléket és olyan szorosan ahogyan csak bírom feltekerem. A Nutellásba azért kerül csokidarabka, hogy tekerhető állapotba kerüljön (vagyis elég magas legyen a közepe) de akár banáncsík is mehetett volna bele, vagy bármilyen másik gyümi ha Szasza megenné.....
Feltekerés után zsuppsz bele fóliába vagy folpackba, szorosan ezt is, majd pihi a hűtőben. A miénk kb. másfél órát pihizett és finom volt, de holnap még jobb lesz az tuti.
Kibontás után a végét (esztétikai okokból) levágtam - de befaltam, szóval nem kukáztam ki, no para majd a tekercseket 4-4 részre vágtam fel.
Az én tekercseim:
Pipi tekercsei:
Szasza kalóriabombái:
És bár ezek a saját töltelékötleteim, az alapötlet nem tőlem származik, hanem innen:
http://thepioneerwoman.com/cooking/
Bár az oldal angolul van (ez mondjuk néhány embernek gondot okozhat) viszont a képeket követve marha egyszerű megérteni/megcsinálni a tekercsket.
Jó étvágyat!