A Kiri család Hollandiában

A Kiri család Hollandiában

Az első napok és a szűk környék

2009. december 03. - Zuzimama

Az első napok még a mamákkal teltek el, akik nagyon sokat segítettek. :D Anyám festett, Helga pedig finomabbnál finomabb ételeket tett elénk és felvigyázta a csajokat. Mi pedig intézkedtünk, javítottunk és utóbbiból még sajnos mindig van. :( Petrát azonnal felvették a közeli iskolába, így következő hétfőtől ő már odajárt (szerdán érkeztünk). A suliról legközelebb írok. Visszatérve az első napokra: ahogy az első 5 nap eltelt máris magunkra maradtunk a csajokkal, mivel Pisti hazaszállítmányozta a mamákat. Amíg Magyarországon laktunk ő többet volt itt, amióta itt lakunk azóta meg többet volt ott. A fene érti ezt. :D

A környék amúgy csendesnek mondható, Tilburg egyik legjobb kerülete. Fatima egyébként ennek a résznek a neve, és azt mondják az itteniek, hogy azok a városrészek a jók, ahol az utcákban a saját házaikban laknak az emberek (javarész hollandok persze) nem pedig bérlemények vannak. Na ebben az utcában mi vagyunk az első nemhollandok, így ez egy elég jó környék (volt amíg ide nem jöttünk :DDD) Tilburg egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb parkja mellett lakunk, a neve Leipark.

Szoktunk idejárni sétálni, motorozni, ha nem esik az eső. :D Ami szinte minden nap esik.

Szasza ezerrel szokott száguldozni a kismotorján, mindenki neveti aki látja, tiszta kamikáze a gyerek. :D A hollandok mindig megjegyzik, hogy "mooie fiets" vagyis szép bringa. :D

 

Csili is nagyon szeret erre kóvályogni, főleg mert sok kutyát hordanak ide, némelyeket autóval, mert szuper ez a park. Játszótér is van benne, az eső-, szél- és hidegálló holland gyerekek játszanak is ott, de mi inkább nem engedjük, hogy lecsússzanak a csúszdán, vagy ráüljenek a fagypont körüli hintára. Elvetemült szülők vagyunk. :D

 

Legutóbb lovasokkal találkoztunk, a csajok totál bepörögtek, Szasza el is kezdett utánuk száguldozni, egyenesen a tó felé!

 

Amúgy nagyon kevesen szedik össze a kutyaszart itt, pedig az ember azt gondolná, hogy a "fejlett nyugaton" biztosan összeszedik, de egy nagy lószart. A házunktól 2 utcára van egy nagyobb füves sáv, sokan odahordják a kutyákat. (Én csak Kutyaszar Boulevard-nak hívom, mert néha még a járda is le van szarva!) Na az annyira tele van kutyaszarral, hogy néha a Csili nem is hajlandó rámenni a fűre a sok szartól! PEDIG! Magyarországgal ellentétben minden kutyasétáltatásra alkalmas helyen 100 méterenként van külön kutyaszarkuka, bárhol ki lehetne dobni a felszedett kutyagumit!!! Amióta itt lakunk, azóta mindenki belelépett már egy kutyagumiba, Pisti és én már többe is, a babakocsit is beletoltam már, Szasza belemotorozott egybe, Pipi meg belebringázott egy másikba. És még csak 3 hete vagyunk itt!!! Már elkülönítettem egy kutyaszareltávolító körömkefét amit csak erre a célra használunk. Mit mondjak sűrűn elő kell vennünk fene a hollandkutyaszartotthagyó mindenit!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiricsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr981572102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga mama 2009.12.04. 17:24:37

Helgivel megnéztük a képeket és nagyon tetszett neki Szasza ahogy motorozik a lovacskák után és Pipi a sapkájában.
Ma Helgiéknél Mikulás volt és Ő is be volt öltözve krampusznak.
Nagyon sok puszit küldünk mindenkinek Helgi Helga mama Pista tata

Zuzimama 2009.12.04. 19:00:01

Örülök, hogy tetszenek a fotók. Igyekszem minden levélhez (post-hoz) képeket csatolni, sajnos a fényképezőgép kezelését még meg kell tanulnom, mert némelyik kép eléggé elmosódott.
Helgi biztosan kiváló krampusz volt! :D
Mi is puszilunk mindenkit!

Helga mama 2009.12.05. 09:08:06

@Zuzimama: Sziasztok!
Szaporodott a családunk Szilvinek 2 napja kislánya született Szilviának hívják 2,40 50 cm.
Inkubátorban van még. Senki nem tudott róla, hogy babát vár még az anyja és János sem.
Én ezt a hírt a szomszédban tudtam meg felhívtam Szilvit és megerősítette, hogy igaz a hír.
Küldött egy képet is azt átküldtem neked.
Ilyen események zajlanak nállunk.
Remélem nállatok minden rendben.Majd olvassuk a naplót és akkor tudunk rólatok.
Mindenkit puszilunk. Helga mama

Zuzimama 2009.12.05. 11:16:13

@Helga mama: Gratulálunk Szilvinek és jó egészséget kívánunk nekik. Majd folytatom a blogot, ma a házról fogok szerintem írni. Puszi

Zuzimama 2009.12.05. 11:38:01

Jut eszembe nem kaptam meg a képet amit átküldtél. ???

Helga mama 2009.12.05. 14:29:38

@Zuzimama: Elküldtem a képet a holland telefonszámodra.

Zuzimama 2009.12.05. 16:15:03

@Helga mama: telefonon ne küldj képet, mert az egyik telefonnak tele a memóriája és nem tudom letölteni őket a számítógépre, a másik meg nem tud mms-t fogadni. Neten nem tudod küldeni? Az ingyen lenne, mert amúgy az mms letöltés nem olcsó külföldön.
süti beállítások módosítása