Nem az ételek változatossága miatt készítek gasztroblogot, mert javarészt ugyanazokat az ételeket fogyasztjuk, hanem mert imádunk enni, ráadásul édesszájúak vagyunk, és a legszebb pillanatok egyike, amikor (holtfáradtan) ülünk az egyik étteremben/csárdában, és elénk teszik a vacsit/ebédet. A legtöbb képem mindig fagyis, ehhez nem kell a Balatonon lenni, csak egy pár napot elnyaralgatni a családommal.
Tapolcán kezdtünk:
Petra rántott sajttal:
Fagyi Nagyi rántott camembert kért áfonyaszósszal:
Szabina maradt a rántott húsnál:
Tavaly készítettem tartármártást, és a két lánynak annyira ízlik, hogy még a pörkölthöz is kérnének. Szóval ha hazautazunk, ők mindig olyan ételt választanak, amihez lehet tartármártást enni. Ez Szabina esetében rántott hús, Petráéban (és az enyémben, mert én is imádom) a rántott sajt. És a tetejébe nem is eszem hús egy ideje, úgyhogy kitűnő választás.
A kislányok fagyiznak Tapolcán:
Szabina a tihanyi Babamúzeum előtt fagyizik:
Pont, mint tavalyelőtt, tavaly is meglátogattuk a Füredi Bergman cukrászdát. A teljes kínálatot nem ettük végig, de megkóstoltuk a fagyikat és a sütiket is.
Szabina új kedvence - a mignon mellett - a dobos torta. Tavaly mindenhol dobos tortát kért, ahol csak megfordultunk, és ahol kapható volt.
Petra, ha jól emlékszem Sacher tortát kért:
Szöszi pedig a Bergman cuki híres krémesét választotta, pont, mint tavalyelőtt.
A tejeskávé akkora adag, hogy rutinosan már csak egyet kértünk belőle. A csésze akkora - a fenti képen - mint egy leveses bögre!
Siófokon rengeteg cuki van, mi egy nagyon designer cukrászdát találtunk, A Cafe Melbát. Nekünk sosincs lehetőségünk az Ország Tortáját megkóstolni, mert augusztus 20.-án már jószerivel visszautaztunk Hollandiába, mivel elkezdődik a suli. Legalábbis eddig azt hittem! Itt viszont volt a 2016-os Ország Tortájából, a Komáromi Kisleányból, és én azt választottam! Állati fincsi volt, és nagyon örültem, hogy sikerült egy Ország Tortáját megkóstolnom.
Szabina elégedetten tolta be a dobos tortát.
Petra csokis tortát választott, Szöszi pedig tejszínes, túrós gyümölcsöst. És persze fagyizni is kellett!
ROLETTIVEL!!! Ez fontos!
Most jut eszembe!!! Amikor mentünk a Balcsira, akkor elég korán indultunk, hogy minél kisebb legyen a forgalom, és ne legyen még gatyarohasztó meleg, így reggelire IS egy cukinál álltunk meg, méghozzá Solton az Oázis cukrászdában. Szabina szerintem ott kóstolta meg először a dobos tortát, onnantól kezdve azt kereste mindenhol. De persze mivel a mignon-ról sem tudott lemondani, Szöszi abból is vett egy tálcával a lányoknak, csak úgy az útra, csipegetni. A lányok azt mondták, hogy ez volt a LEGJOBB REGGELI a világon! És persze fagyi is volt. Naná!
Az alábbi képeken egy balatonfüredi csárdában voltunk, ahol tavalyelőtt is nagyon jót ettünk, de a neve nem fog az eszembe jutni. Szasza hulla fáradt, nyilván a strandról jöttünk:
Szöszi szereti variálni a menüt, ezért most nem rántott camembert kért - amit nagyon szeret - hanem valami sajtos rösztiféleséget.
Petra pedig a bokorban ülve fogyasztotta el a rántott sajtot (tartárral).
Ezek a képek a hazaindulás előtti utolsó napon készültek, amikor is eszünkbe jutott, hogy hoppá! Révfülöpön még nem is fagyiztunk!!! Komoly probléma! Úgyhogy elmentünk a Móló Cukrászdába, hogy pótoljuk a mulasztást.
Szerintem nem volt dobos torta, úgyhogy Szasza kénytelen volt csokitortát enni.
"Bánatát" fagyiba fojtotta.
És hazafele is megálltunk ebédelni. mert ugyan ki a fene fog főzni menet közben?
Petra rántott sajtot ... tartárral:
Szabina rántott husit napfényben:
Szöszi pedig megadta magát a salátának: