A Kiri család Hollandiában

A Kiri család Hollandiában

töltött káposzta másképp - kis gasztronómia

2011. február 09. - Zuzimama

Pisti már régóta tervezgeti a töltött káposztát, mármint, hogy csinál. De mivel itt nincs savanyított káposztalevél, ezért igazi kihívás töltött káposztát csinálni. Minden más van ami kell, úgyhogy ma Pisti végül töltetlen töltött káposztát csinált vacsira. Nagyon finom lett, jó vastagon megtejfölöztük, szinte rágás nélkül nyeltük. :D Persze a csajoknak nem kell a tőtikápi, ők a maradék túrógombócot ették, azt is jó sok tejföllel.

A holland konyha nem igazán használja a tejfölt ellentétben a magyar konyhával, de nálunk mindig van itthon 3-4 pohárral. A tejtermékek pultjában tonnaszámra vannak felsorakoztatva a különféle pudingok, joghurtok, vajak, kenhető sajtok, különböző tejes krémek és mindenféle termékek, tejfölből pedig csak két pici sorocska van, mintegy mellékesen. Nincs is választási lehetőség, egyféle tejfölt lehet kapni és kész. Mondjuk nem igazi tejföl ez, creme fraiche a neve, ez nem olyan savanykás mint a tejföl, de állagra olyan. Ez 45 centben kerül. Az igazi tejföl (mert azért olyan is van) az már sokkal drágább, majdnem egy euro egy kis pohárral, azt eddig csak egyszer vettünk. Mindegy, legalább soha nem kell attól félni, hogy kifogy a tejföl a polcokról, mert nem igazán veszik az itteniek.

És ma túrót is találtam a "mi Jumbónkban", 55 cent 20 dkg. Kőrözött készült belőle, ízre lágyabb, mint a magyar túró, a formája pedig nagyon érdekes, szinte egyforma, szabályos köröcskéket formáznak a "túrószemek". Holnapra összeérik majd a massza, reggelire szuper lesz kaliforniai paprikával. Mert tv paprika sincs itt, így kaliforniai paprikával csillapítjuk a tv paprika utáni vágyunkat. :D A ropogós kenyérről már nem is beszélek..... :D

A család rendben van, tévéznek már, lassan szundika. Szasza ma először nem aludt be (mint napok óta) a híradó alatt. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://kiricsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr372649866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szöszimama 2011.02.09. 22:32:26

Sziasztok. Szabina nem alszik délutánonként az oviba? Nálunk mindig édes káposztából készül a töltött kápi mert Juditka nem szereti savanyitottból. Holnap nálunk is az lesz az ebéd. Csók anya.

udika 2011.02.09. 22:38:58

Jó tudni, hogy mi lesz az ebéd!
Ha mixerrel túlvered a tejszínt, akkor elvileg abból túró lesz nem????

Helga mama 2011.02.10. 06:53:42

Jóreggelt!
A túró úgy készül, hogy a tejet kell megaltatni és aztán az aludttejet egy ruhába önteni és lecsepegtetni.
Örülök, hogy a család rendben van.
Ködös és hideg az idő de napközben elég elfogadható.
Elkészült a töltött káposzta tegnap mi is azt ettünk.
Puszi mindenkinek mama

Zuzimama 2011.02.10. 06:55:19

@szöszimama: jó étvágyat hozzá. Mondjuk mi nem szeretjük édes káposztából, pont, mert túl édes.
Udi meg amúgy sem eszi meg a káposztát csak a tölteléket, akkor meg nem mindegy? :D

Szasza nem alszik az oviban már jóideje.

Zuzimama 2011.02.10. 06:55:57

@udika: te ne fogj bele tejipari vállakozásba. :D

Zuzimama 2011.02.10. 06:57:27

@Helga mama: itt már 6-7 fok van, napközben remélhetőleg lesz 10-11 fok is.
Ma csak délután dolgozok, délelőtt itthon mosom az ágyneműket.

udika 2011.02.10. 08:45:13

Nem fogok, de egyszer így már csináltam túrót!

Helga mama 2011.02.10. 13:25:23

Én régebben többször csináltam már így túrót igaz házi tejet altattam meg de szerintem ha nem 1,5 tejből csinálod hanem egy kicsit erősebből sikerülhet.
A tőtőtt kápi a fagyiban pihen és várja, hogy induljunk vele.
Puszi mama
süti beállítások módosítása