A hétvégén, először életemben hutspot-ot készítettem, ami egy tipikus holland téli étel. Gondoltam kiguglizom nektek a hutspot jelentését, és a Google fordító zagyvaléknak fordította. Végül is.....
A lényeg, felkockázott krumplit és répát, illetve felvágott hagymát sós vízben megfőzünk, leöntjük a vizet, sózzuk, borsozzuk, majd krumplitörővel szétnyomkodjuk. Ritka egyszerű kaja, itt speciális holland gehaktballen-nel (fasírt) eszik, ami akkora, mint az öklöm, vagy rookworst-tal fogyasztják (füstölt virsliszerűség, habár kolbásznak hívják, de leginkább a krinolinhoz hasonlít kinézetre). Holland fasírtot is csináltam, Petrának nagyon ízlett, és nekem is, Szasza elhatárolódott mind a fasírttól, mind a virslitől. És a hutspot-tól mindkét lány idegrángást kapott, pedig nagyon finom lett. Az igaz, hogy én szétturmixoltam, és adtam hozzá tejfölt és vajat is.
Hutspot rookworst-tal:
Ez pedig ahogy készül nagy vonalakban. Ez volt a legrövidebb, leglényegretörőbb videó, és közben élvezhetitek a holland kutykuruttyolást is:
A pasi paszternákkal készíti és azt mondja, hogy eredetileg azzal készül a recept, az új módi szerint pedig krumplival csinálják. Nem hazudnám, hogy a holland konyha rendkívül különleges, inkább azt mondanám, hogy a saját holland eredetű ételeik rendkívül egyszerűek, amúgy pedig más nemzetek ételeit, leginkább távol-keleti és az olasz konyha remekeit fogyasztják szívesen.