A Kiri család Hollandiában

A Kiri család Hollandiában

hutspot - zagyvalék

2015. november 16. - Zuzimama

A hétvégén, először életemben hutspot-ot készítettem, ami egy tipikus holland téli étel. Gondoltam kiguglizom nektek a hutspot jelentését, és a Google fordító zagyvaléknak fordította. Végül is.....

A lényeg, felkockázott krumplit és répát, illetve felvágott hagymát sós vízben megfőzünk, leöntjük a vizet, sózzuk, borsozzuk, majd krumplitörővel szétnyomkodjuk. Ritka egyszerű kaja, itt speciális holland gehaktballen-nel (fasírt) eszik, ami akkora, mint az öklöm, vagy rookworst-tal fogyasztják (füstölt virsliszerűség, habár kolbásznak hívják, de leginkább a krinolinhoz hasonlít kinézetre). Holland fasírtot is csináltam, Petrának nagyon ízlett, és nekem is, Szasza elhatárolódott mind a fasírttól, mind a virslitől. És a hutspot-tól mindkét lány idegrángást kapott, pedig nagyon finom lett. Az igaz, hogy én szétturmixoltam, és adtam hozzá tejfölt és vajat is.

Hutspot rookworst-tal:

hutspot.jpg

Ez pedig ahogy készül nagy vonalakban. Ez volt a legrövidebb, leglényegretörőbb videó, és közben élvezhetitek a holland kutykuruttyolást is:

A pasi paszternákkal készíti és azt mondja, hogy eredetileg azzal készül a recept, az új módi szerint pedig krumplival csinálják. Nem hazudnám, hogy a holland konyha rendkívül különleges, inkább azt mondanám, hogy a saját holland eredetű ételeik rendkívül egyszerűek, amúgy pedig más nemzetek ételeit, leginkább távol-keleti és az olasz konyha remekeit fogyasztják szívesen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiricsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr628084264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása